Безплатна доставка над 49лв Виж условията
Език: BG
Валута: BGN
  • BGN
Добре дошли в bilki.bg! |

Кошница

0 артикула

Категории продукти

Новини

ЧЕРЕН ОРЕХ СРЕЩУ ПАРАЗИТИ

Тинктурата и хранителните добавки от черен орех се препоръчват ефективно при анемии, хипотониии и хипертонии, коронарна сърдечна болест, пиелонефрит, тромбофлебит, туберкулоза, рахит, диатеза, краста, фурункулоза, акне, псориазис, екзема, чернодробни заболявания и безплодие. Имат бактерицидно действие, като насърчава заздравяването на рани, язви, измръзване, хемороидалното кървене спира.
 

17 Май 2017

КАК ДА СИ НАПРАВИМ ДОМАШНА КОЗМЕТИКА

Ако сте привърженици на натуралната козметика, то може да опитате да ползвате своя козметична линия, направена от вас за вас. Ще ви подскажем идеи за изцяло натурална грижа за кожата и косата, като използваме само натурални масла, етерични ароматни масла, хума, сода, и други съставки за да бъде кожата ви здрава, а портмонето ви пълно.

28 Мар 2017

Билки ЕООД - качествени билки в качествени опаковки

Билки ЕООД - ние пакетираме само качествени билки във фирмени опаковки от сертифицирана дишаща хартия за билки PAP 22 и целофанови пликове, в съответствие с EN 26590-1. Качеството на билките се определя от сезона на събиране, тяхното производство и съхранение. Ние се грижим за избора на качествени билки, за обработки гарантиращи качествен билков чай с най-висок процент активни части от растенията. Предлагаме ви билки с контролирано качество от суровината до пристигането й до вас в перфектно състояние и качествена опаковка.

 
2012-11-07

СОПРАЛ, СТОМАШНА ЯЗВА, СОФАРМА, КАПСУЛИ Х 14, 20 мг

ВИЖ КОМЕНТАРИТЕ>>> 00 Обща оценка: 1 от общо гласували: 0

  • Производител: СОФАРМА АД
  • Бруто тегло: 0.020 кг
  • Код: 42590
Цена: 5.15лв.
Брой:
Добави в харесвания Изпрати на приятел
  • Подробно описание
  • Детайли

 

СОПРАЛ, СТОМАШНА ЯЗВА, СОФАРМА,КАПСУЛИХ 14, 20 мг

Sopral

Активна съставка: омепразол
Другите съставки са: капсулно съдържимо: неутрални пелети, натриев лаурилсулфат, динатриев фосфат, безводен, манитол, хидроксипропилметил целулоза, макрогол 600, талк, полисорбат 80,  титанов диоксид, еудражит
капсулна обвивка: Е 132, Е171, желатин
КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА СОПРАЛ И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА: Сопрал е лекарство, което потиска активността на някои ензими, отговорни за секрецията на солна киселина от клетките на стомашната лигавица. По този начин той блокира естествената и предизвиканата от храна или лекарства и други фактори секреция на солна киселина в стомаха.
Сопрал се прилага за:
- Лечение на гастро-езофагеална рефлуксна болест вкл. ерозивен езофагит, рефлукс езофагити
- Лечение на язвена болест на стомаха и дванадесетопръстника, включително язви, при приложение на лекарства от групата на НСПВС
- В комплексната терапия на заболявания на стомаха, свързани с инфекция, предизвикана от бактерия Helicobacter pyliri
- При пациенти, изложени на риск от попадане на стомашно съдържание в дихателните пътища при обща анестезия
- Лечение и профилактика на рецидиви от стомашни и дуоденални язви и гастродуоденални ерозии при лечение с НСПВС.
ПРЕДИ ДА ПРИЕМЕТЕ СОПРАЛ: Не приемайте Сопрал:
- ако сте алергични към активното вещество или към някоя от останалите съставки на Сопрал
- ако има съмнения за стомашна язва, преди да са Ви направени необходимите изследвания
- ако приемате атазанавир
Обърнете специално внимание при употребата на Сопрал:
- Когато провеждате лечение с омепразол може да се повиши слабо риска от някои чревни инфекции
- Преди употребата на омепразол трябва да се изключи злокачествено заболяване на стомаха.
Прием на други лекарства: Сопрал може да промени активността на следните лекарства или обратно, те могат да променят неговите ефекти:
- кетоконазол, итраконазол
- при едновременна употреба се удължава действието на диазепам, фенитоин, антикоагуланти като варфарин. При прием на антикоагуланти поради опасност от кървене се препоръчва редовен контрол на някои лабораторни показатели
- лекарства, които оказват влияние върху сърдечната дейност като дигоксин
- лекарства, които се използват след трансплантация на органи като такролизус
- омепразол няма неблагоприятни взаимодействия с фенацитин, теофилин, кофеин, пропранолол, метопролол, циклоспорин, лидокаин, хинидин, пироксикам, диклофенак, напроксен естрадиол или антиацидни лекарства при едновременното им приложение
- при едновременно лечение с кларитромицин се повишават кръвните концентрации на омепразол
- няма данни за неблагоприятно взаимодействие на омепразол с метронидазол или амоксицилин
Прием на Сопрал с храни и напитки: Прием на алкохол или храна не оказва влияние върху резорбцията на активното вещество
БРЕМЕННОСТ И КЪРМЕНЕ: Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата, на което и да е лекарство. Сопрал може да бъде прилаган по време на бременност и кърмене само ако ползата от лечението с него превишава потенциалния риск.
ШОФИРАНЕ И РАБОТА С МАШИНИ: Сопрал не повлиява способността за шофиране и работа с машини
ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО НЯКОИ ОТ СЪСТАВКИТЕ НА СОПРАЛ: Лекарствения продукт съдържа като помощно вещество захароза. Ако лекарят Ви е казал, че имате непоносимост към някои захари, не приемайте това лекарство.
КАК ДА ПРИЕМАТЕ СОПРАЛ: Лечение на гастро-езофагеална рефлуксна болест, вкл. ерозивен езофагит, рефлукс езофагити /заболявания на хранопровода и стомаха, дължащи се на обратно връщане на стомашно съдържимо в хранопровода/.
Възрастни - по 1-2 капсули еднократно дневно в продължение на 4-8 седмици.
Деца с тежък гастроезофагиален рефлукс: При деца с тегло над 20 кг омепразол се препоръчва в доза 1 капсула дневно.
При необходимост дозата може да се увеличи до 2 капсули в продължение на 4-12 седмици.
При необходимост дозата може да се увеличи до 2 капсули. Лечението обикновено е 4-12 седмици и се назначава от педиатър.
-  Лечение на язвена болест на стомаха и дванадесетопръстника, включително язви, при приложение на лекарства от групата на нестероидните противовъзпалителни средства.
Обичайната доза е 1 капсула дневно в продължение на 4-8 седмици
- Лечение на язви предизвикани от инфекции с бактерия Helicobacter pyliri
Препоръчва се доза от 2 капсули веднъж дневно или 1 капсула 2 пъти дневно. Лекарят ще Ви каже също да вземате един или два от следващите антибиотици: амоксицилин, метронидазол, кларитромицин. Обикновено курсът на лечение е 1-2 седмици.
- При пациенти, изложени на риск от попадане на стомашно съдържимо в дихателните пътища при обща анестезия:
Препоръчваната доза е 2 капсули вечерта преди операцията, последвани от 2 капсули на следващия ден 2-6 часа преди операцията.
- Лечение на състояния, свързани с патологично повишено отделяне на солна киселина в стомаха
Препоръчителната начална доза е 3 капсули веднъж дневно. При необходимост дозата може да се повиши до 6 капсули дневно. При дози над 4 капсули дневно, дозата трябва да се раздели и да се приема 2 пъти дневно.
- Лечение и профилактика на рецидиви от стомашни и дуоденални язви и гастродуоденални ерозии след приложение на НСПВС.
Препоръчваната доза е 1 капсула дневно.
Пациенти с нарушена чернодробна функция: Необходимо е намаляване на дозата до 1 капсула дневно.
За пациенти, които не могат да преглъщат Сопрал капсули: Капсулите могат да се отварят и съдържанието им може да се гълта директно с половин чаша вода или да се разбърква в 10 мл негазирана вода, плодов сок с рН под 5, напр. ябълков, портокалов, ананасов сок или кисело мляко и да се поглъща след леко разбъркване. Дисперсията трябва да се приема веднага или до 1/2 час, като се разбърква непосредствено преди изпиване, изплаква се с половин чаша вода и се изпива. Важно е да се отбележи, че съдържанието на капсулите не трябва да се стрива или дъвче.
ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ: По-често могат да се наблюдават следните нежелани лекарствени реакции: главоболие, диария, запек, болки и подуване на корема. Рядко може да се наблюдават: замаяност, мравучкане, слабост, сънливост, безсъние, световъртеж, повишаване на чернодробните ензими, обрив и/или  сърбеж по кожата, неразположение, сухота в устата, възпаление на лигавицата на устата, гъбична инфекция на стомаха и червата. В единични случаи са възможни: нарушение на паметта, възбуда, агресия, депресия, халюцинации, обратимо намаляване на белите кръвни клетки, тромбоцити и други промени, мускулна слабост, импотентност, кожна чувствителност към светлина, булозен обрив, еритема мултиформе, сериозни кожни реакции, косопад, нарушения в зрението, вкусови нарушения, намалени нива на натрия в кръвта, мозъчни нарушения при пациенти с предшестващо тежко чернодробно заболяване, хепатит с или без жълтеница, чернодробна недостатъчност, оцветяване на езика в кафяво и черно при едновременно прилагане с кларитромицин, което отзвучава при спиране на лечението.
Производител: СОФАРМА АД

Цена:
Цена: 5.15лв.


СПОДЕЛЕТЕ ВАШЕТО МНЕНИЕ, ТО Е ВАЖНО ЗА НАС:

Моля, попълнете задължителните полета, маркирани с *
  • Клиентите, закупили този продукт, купиха и:


Автор:

За по-добро обслужване и изпълнение на вашите поръчки използваме "бисквитки" (cookies)   Разбрах