Безплатна доставка над 49лв Виж условията
Език: BG
Валута: BGN
  • BGN
Добре дошли в bilki.bg! |

Кошница

0 артикула

Категории продукти

Принципи на Аюрведа

Аюрведа продуктиАюрведа медицината е цялостна система на здравеопазване, която се появява в Индия преди повече от 5000 години и се счита за най-старата лечебна система. Думата "Аюрведа" означава "наука за живота" или "наука за дълголетието". Аюрведическата медицина се използва за лечение на различни видове заболявания и може да бъде част от комплексен подход към заболяването, в който се включва диета, прочистване на организма от токсини, добавяне на билкови и минерални вещества, йога, дихателни упражнения, масаж и медитация. Аюрведа е широко разпространена в Индия. Днес 80% от населението на Индия използва Аюрведа и набира все повече нови последователи на Запад. В Индия Аюрведа се преподава на университетско ниво.

 

Принципи на аюрведаАюрведа учи, че тялото е съставено от пет елемента: земя, вода, огън, въздух и етер, и три качества на материалната природа: добро, страст и невежество. Когато петте елемента се комбинират с трите качества, тогава се формират трите фини енергии или темпераменти, които определят особеностите на всяко тяло при неговото раждане. Тези три типа темперамент са познати като вата доша, пита доша и капха доша. Когато тези енергии са в дисбаланс, спрямо първоначалното си положение в тялото на индивида, то тогава настъпват и заболяванията, според Аюрведа. И целта на Аюрведа е да възстанови загубения баланс със средства от Природата - билки, минерали, етерични и други масла. В Индия традиционно се ползват и са документирани над 300000 съставки, които се ползвали в миналото. Към настоящия момент има стотици наложени традиционни билкови комбинации, утвърдили се с времето като уникални по своето действие и ефективност.

Целта на Аюрведа е поддържане на организма в балансирано състояние. Аюрведичните лекари третират основно хронични заболявания. Аюрведа се използва за лечение на нарушения в обмяната като затлъстяване или отслабване, нервни растройства, като растройство и безсъние, кожни заболявания като акне например, алергии, астма, артрит, синдром на хроничната умора, настинки, колит, запек, депресия, диабет, грип, сърдечно-съдови заболявания, хипертония, проблеми с имунната система, възпаления от различен характер, и т.н. Както виждате списъка е широк, но в действителност всяко хронично заболяване може да бъде третирано чрез природни средства до постигане на баланс на енергиите. 

Аюрведа препаратите и хранителните добавки за лечение са неинвазивни и нетоксични, безопасни и може да се използват като алтернативна или конвенционална терапия.

 

Видове аюрведа препарати:


Аюрведа продукти за отслабванеТова са лекарствени формули от естествен произход, използвани в аюрведическата медицина за профилактика и лечение на заболявания:

* Подправки и различни хранителни добавки, които придават прекрасен вкус на храната, като същевременно се подобрява храносмилането и нормализират баланса в организма.

* Козметика, която дарява младост и красота. Шампоани, балсами, гелове, лосиони, кремове и т.н.

* Арома средства за нервната система, облекчаващи стреса, депресията и умората. Повишават ефективността, яснотата на ума и творчеството. Изполват се изобилно върху кожата.

* Тоници за мъже и жени, които имат благоприятен ефект върху репродуктивната система. Увеличават потентността. Подмладяват организма и дават здраве и красота.

 

Видове Aюрведически хранителни добавки, които можете да откриете на страниците на нашия сайт:За бременни и кърмачки

ЛАКТО - Хранителна добавка за кърмачки.

 

 Детоксикация, жлъчни

ЛИВЕРОПТИ - Хранителна добавка за цялостна грижа за черния дроб

 

 

 


Кожа, коса и нокти

 

СКИНЕКС - Хранителна добавка за третиране на кожни проблеми.

 

 
ИНДИ СКИН - Хранителна добавка за грижа за кожата (при Псориазис).


 

 

 


ДЕРМОЛЕА - Хранителна добавка  при на левкодерма и бели петна по кожата ( витилиго ).

 

 

 Диабет, обмяна

ШУГАРЕА - Хранителна добавка, която е благоприятна при висока кръвна захар.

 


ГЛЮКОРЕГ - Хранителна добавка, която е благоприятна при дисбалансирани нива на кръвната захар (при диабетици).

 

 

 
ХОЛОФАТ СЛИМ - Натурален продукт, благоприятен за намаляване на мазнините и холестерола.

 

 

 Бъбреци, уретер

КУРАЛКУЛИ - Натурално средство, благоприятно при камъни в бъбреците

 

 


Стомашно чревни

ГАСТРОЛИДИ - Натурален продукт за лесно храносмилане, облекчение на газовете, благоприятен за намаляване киселините и коремните спазми.

 

 Сърце, съдове

К-РЕД - Хранителна добавка за пречистване на кръвта.

 

 

ХЕКСОНИК - Хранителна добавка, благоприятна за тонизиране на сърцето.

 

 


 

 

ХЕМОРОПСИЛИС - Натурален продукт при Хемороиди.

 

 Имуностимулатори

МУМИЙО - Хранителна добавка - известен от древността стимулант за цялостно укрепване на организма. Благоприятен след операции и счупвания на костите.

 

 


 

Нервна система

АНЕСТИК - Хранителна добавка при разстройства на нервната система.

 

  

ФЕРОКСИ - Натурален естествен антиоксидант. Благоприятно за забавяне на стареенето на клетките и тъканите.

 


 
ТОНАРАГУС - Хранителна добавка за цялостно тонизиране на тялото. Благоприятно при преумора и стрес.

 

 

 Костни, ставни

АРТОЦИД - Благоприятно при артрит, ревматизъм и болки в ставите.

 

 Менопауза, менструация

ФЕМОЛИН - Натурален продукт с естествени билкови съставки, благоприятен при хормонален дисбаланс при жените.

 

 

 

За по-добро обслужване и изпълнение на вашите поръчки използваме "бисквитки" (cookies)   Разбрах