Безплатна доставка над 49лв Виж условията
Език: BG
Валута: BGN
  • BGN
Добре дошли в bilki.bg! |

Кошница

0 артикула

Категории продукти

Новини

2012-11-07

МУКОСОЛВАН таблетки - срещу продуктивна кашлица

ВИЖ КОМЕНТАРИТЕ>>> 00 Обща оценка: 1 от общо гласували: 0

Цена: 5.82лв.
Брой:
Добави в харесвания Изпрати на приятел
  • Подробно описание
  • Детайли

МУКОСОЛВАН таблетки - срещу продуктивна кашлица
20 x 30 мг.
MUCOSOLVAN Tablets

Състав: 1 таблетка съдържа30 mg амброксол хидрохлорид (ambroxol hydrochloride)
Помощни вещества: лактоза, царевично нишесте, колоидален силициев двуокис, магнезиев стеарат.
Показания: Секретолитично лечение на остри и хронични заболявания на бронхите и белия дроб, протичащи с абнормална бронхиална секреция и нарушен транспорт на секрета (храчки).
Опаковка: Блистери от PVC/алуминий 20 таблетки в опаковка
Свойства: При предклинични проучвания е установено, че активната съставка на Mucosolvan - амброксол повишава секрецията на дихателния тракт. Засилва се продукцията на белодробен сърфактант и се стимулира цилиарната активност (защитни механизми на белия дроб). В резултат на това се увеличава потока от секрет и неговия транспорт. Засилването на секрецията и нейния транспорт улесняват отхрачването и изкашлянето.
Дозировка и начин на приложение: За постигане на успешен терапевтичен ефект се препоръчва следната дозировка на Mucosolvan® Tablets:Възрастни и деца над 12 години : 1 таблетка 3 пъти дневноТерапевтичният ефект може да бъде засиленпри приложението на: 2 таблетки 2 пъти дневно.Тази дозировка е подходяща за лечение на остри заболявания на респираторния тракт и за начална терапия на хронични състояния до 14 дни.Таблетките трябва да се приемат след ядене с течност.Не се препоръчва употребата на продукта повече от 5 дни без съвет от лекар.
Противопоказания: Mucosolvan® Tablets не трябва да се прилага при пациенти с известна свръхчувствителност към амброксол или други съставки на продукта.
Специални предупреждения: Необходимо е да потърсите лекарска помощ, в случай че симптомите продължават повече от 14 дни и/или ако състоянието се влошава, независимо от лечението с Mucosolvan® Tablets.
Лекарствени и други взаимодействия: Приложението на амброксол заедно с антибиотици (амоксицилин, цефуроксим, еритромицин, доксициклин) води до по-висока концентрация на антибиотика в белодробната тъкан.
Не се препоръчва употребата на амброксол с лекарствени продукти, потискащи кашлицата.Не са били докладвани значими нежелани взаимодействия с други лекарствени продукти.
Бременност и кърмене: Предклинични проучвания, така също и продължителни клинични наблюдения с продължителност на приемане на продукта 28 седмици не са показали нежелани въздействия по време на последваща бременност.Лекарственият продукт преминава в майчиното мляко, но е малко вероятно при приложение в терапевтични дози да повлияе на детето.Независимо от това, трябва да бъдат спазвани обичайните предпазни мерки по отношение на употребата на лекарствени продукти по време на бременност и кърмене.Употребата на ambroxol по време на бременност и кърмене, особено през първите три месеца от бременността, трябва да се избягва или да се прилага само по преценка на лекар.
Нежелани лекарствени реакции: Общо Mucosolvan® Tablets се понася добре.Съобщени са леки нежелани реакции от страна на горния стомашно-чревен тракт, след парентерално приложение. Рядко са наблюдавани алергични реакции, предимно кожни обриви. В много редки случаи са наблюдавани тежки реакции на свръхчувствителност - анафилаксия, но тяхната връзка с амброксол не е доказана. Някои от тези пациенти са показали също алергични реакции и към други субстанции.
Предозиране: До сега при хора не са съобщени симптоми на предозиране. Ако се появят такива, трябва да се потърси лекарска помощ и да се проведе симптоматично лечение.
Съхранение: Продуктът да се съхранява при температура, не по-висока от 30°С. Да се съхранява на сигурно място извън достъпа на деца!
Срок на годност: Срокът на годност на Mucosolvan таблетки е 5 години от датата на производство. Продуктът не трябва да се прилага след изтичане на датата, означена върху опаковката.
Производител: BOEHRINGER INGELHEIM CHC

Цена:
Цена: 5.82лв.


СПОДЕЛЕТЕ ВАШЕТО МНЕНИЕ, ТО Е ВАЖНО ЗА НАС:

Моля, попълнете задължителните полета, маркирани с *
  • Клиентите, закупили този продукт, купиха и:


Автор:

За по-добро обслужване и изпълнение на вашите поръчки използваме "бисквитки" (cookies)   Разбрах