Безплатна доставка над 49лв Виж условията
Език: BG
Валута: BGN
  • BGN
Добре дошли в bilki.bg! |

Кошница

0 артикула

Категории продукти

Новини

2012-11-07

ЛИОТОН 1000 гел 30 г. - разширени вени, травми

ВИЖ КОМЕНТАРИТЕ>>> 09 Обща оценка: 4.5000 от общо гласували: 2

  • Производител: BERLIN CHEMIE
  • Бруто тегло: 0.100 кг
  • Код: b03916
Цена: 11.17лв.
Брой:
Добави в харесвания Изпрати на приятел
  • Подробно описание
  • Детайли

ЛИОТОН 1000 гел 30 г. - разширени вени, травми, контузии
Lioton 1000 Gel 1000 IU/g

Хепарин натрий (Heparin sodium)
Прилагане върху кожата
Активно вещество:
хепарин натрий (heparin sodium).Един грам Лиотон 1000 гел съдържа 1000 IU хепарин натрий.
Други съставки: карбомер 940, метил парахидроксибензоат, пропил парахидрокси бензоат, етанол, масло от цвят на горчив портокал, лавандулово масло, троламин, и пречистена вода.
Какво представлява Лиотон 1000 гел и за какво се използва: Лиотон 1000 гел е хепаринов продукт под формата на гел за външно приложение, поради което е показан за лечение , самостоятелно или в комбинация със системна терапия, при възпалителни или травматични състояния, които се повлияват благоприятно от лекарства с противосъсирващо, противовъзпалително и противооточно действие. Лиотон 1000 гел е предназначен за лечение на заболявания на повърхностните вени като варикозно разширени вени и свързаните с тях усложнения: флеботромбоза, тромбофлебит, повърхностен перифлебит, варикозни язви, следоперативен варикофлебит, последствия след сафенектомия (отрязване на вена сафена).
Лиотон 1000 гел се прилага и при локализиран оток и болки, подкожни хематоми (синини)  травми и контузии на мускулите, сухожилия и ставни връзки.
Преди да използвате Лиотон 1000 гел: Не използвайте Лиотон 1000 гел, ако сте свръхчувствителни към хепарин или някоя от другите съставки на лекарството. Лиотон 1000 гел не трябва да се използва в случай на кръвотечение, върху открити рани и върху лигавици, както и върху инфектирани участъци при наличие на гнойни процеси. Поради ограничен опит и липса на данни, не трябва да се използва при деца.
Обърнете специално внимание при употребата на Лиотон 1000 гел: Употребата на Лиотон 1000 гел при данни за кръвотечение трябва внимателно да се преценява.
Лиотон 1000 гел съдържа съставките метил и пропил парахидроксибензоат и затова не трябва да се използва при пациенти със свръхчувствителност към тези вещества.
Употреба на други лекарства: Приложението на Лиотон 1000 гел може допълнително да увеличи времето на кръвосъсирване на пациенти, приемащи перорални противосъсирващи средства.
Бременност и кърмене: Няма налични данни за използване на Лиотон 1000 гел по време на бременност или в периода на кърмене.
Шофиране и работа с машини: Лиотон 1000 гел не повлиява способността за шофиране и работа с машини.
Как да използвате Лиотон 1000 гел: Един до три пъти дневно, 3 - 10 см гел се нанасят върху засегнатия участък от кожата и леко се втриват.
Ако сте използвали повече от необходимата доза Лиотон 1000 гел: Въпреки че до момента не са описани случаи на предозиране, при поява на съмнение за такова се обърнете към Вашия лекуващ лекар. Той следва да противодейства ма ефекта на хепарин натрий с протамин сулфат.
Възможни нежелани реакции: Както всички лекарства, Лиотон 1000 гел може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.
Много рядко може да възникнат алергични реакции към хепарина на мястото на приложение. В изолирани случаи могат да се появят реакции на свръхчувствителност като зачервяване на кожата и сърбеж, които изчезват след преустановяване на лечението.
Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт.
Как да съхранявате Лиотон 1000 гел: Да се съхранява под 25 С!
Да се съхранява на място, недостъпно за деца!
Не използвайте Лиотон 1000 гел след срока на годност, отбелязан върху картонената опаковка. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.
Производител: BERLIN CHEMIE MENARINI

Цена:
Цена: 11.17лв.


СПОДЕЛЕТЕ ВАШЕТО МНЕНИЕ, ТО Е ВАЖНО ЗА НАС:

Моля, попълнете задължителните полета, маркирани с *
Веска Друмева

   Веска Друмева
   16 Сеп 2015


много е ефикасен.На мен ми помага

0 0
Д.Илиев

   Д.Илиев
   16 Ное 2014


Харесва ми

0 0
«1»
  • Клиентите, закупили този продукт, купиха и:


Автор:

За по-добро обслужване и изпълнение на вашите поръчки използваме "бисквитки" (cookies)   Разбрах