Безплатна доставка над 49лв Виж условията
Език: BG
Валута: BGN
  • BGN
Добре дошли в bilki.bg! |

Кошница

0 артикула

Категории продукти

Новини

2012-11-07

ЛЕВУРДА, МЕЧИ ЛУК, ДИВ ЛУК, ДИВ ЧЕСЪН, РЯЗАН ЛИСТ

ВИЖ КОМЕНТАРИТЕ>>> 10 Обща оценка: 5.0000 от общо гласували: 2

Избери

Нето тегло:
Цена: 2.02лв.
Брой:
Добави в харесвания Изпрати на приятел
  • Подробно описание
  • Детайли

ЛЕВУРДА, МЕЧИ ЛУК,  ДИВ ЛУК, ДИВ ЧЕСЪН, РЯЗАН ЛИСТ
Левурда, мечи лук, див чесън, див лук (Allium ursinum L.)

Описание: Многогодишно луковично растение с продълговата, около 1 см дебела, еди­нична луковица, покрита с разнищваща се на успоредни влакна ципеста обвивка. Стъблото е 15 - 40 см високо, тристенно, обхванато в основата от листните влагалища. Листата са две, елипсовидно ланцетни, на върха заострени, към основата стеснени в 5 - 20 см дълга дръжка. Съцветието е полукълбест сенник. Цветовете са бели, с 6 линейно ланцетни околоцветни листчета. Тичинките са 6. Плодът е тристенна тригнездна кутийка, с по едно семе във всяко гнездо. Цъфти април - юни.

Използвани части: Използват се стръковете (Herba Allii ursini) и луковиците (Bulbus Allii ursini). Листата от левурда стават за превъзходна салата. Представете си салата от марули със ситно нарязан пресен чесън. Тази странна смесица на вкусове и аромати се получава ако нарежете само листа от левурда. Левурдата съдържа и двете съставки, но има осезателна разлика. Левурдата е крехка, а марулята ще ви се стори жилава, заради целулозата в нея.

Приложения: Разширяване на кръвоносните съдове. Снижава артериалното налягане, намалява нивото на холестерола в кръвта и отлагането му в стените на кръвоносните съдове, усилва сърдечните съкращения и забавя сърдечния ритъм. Притежава силно фитоцидно действие, убива причинителите на различни инфекциозни заболявания (стрептококи, стафилококи, причинители на грипа, на дизентерията и др.)

Производител: БИЛКИ ЕООД

Цена:
Цена: 2.02лв.


СПОДЕЛЕТЕ ВАШЕТО МНЕНИЕ, ТО Е ВАЖНО ЗА НАС:

Моля, попълнете задължителните полета, маркирани с *
bilki.bg

   bilki.bg
   27 Юни 2016


Здравейте КРАСИМИР ЙОВЧЕВ, направете поръчка от страниците на сайта ни, като прибавите продукта в кошницата си и уточните адрес. Колегите ще де свържат с вас едва тогава, когато направите поръчката, чрез системата ни за поръчки.

0 0
КРАСИМИР ЙОВЧЕВ

   КРАСИМИР ЙОВЧЕВ
   24 Юни 2016


ИСКАМ ДА КУПЯ 4 ОПАКОВКИ ЛЕВУРДА, МЕЧИ ЛУК, ДИВ ЛУК, ДИВ ЧЕСЪН, РЯЗАН ЛИСТ ТЕЛ 0878505227

0 0
«1»
  • Клиентите, закупили този продукт, купиха и:


Автор:

За по-добро обслужване и изпълнение на вашите поръчки използваме "бисквитки" (cookies)   Разбрах