Безплатна доставка над 49лв Виж условията
Език: BG
Валута: BGN
  • BGN
Добре дошли в bilki.bg! |

Кошница

0 артикула

Категории продукти

Главоболие

Главоболие

glavobolie-2.jpgГлавоболието често е свързано с висока температура, хранителна алергия, запек, проблеми с черния дроб, инфекция на горните дихателни пътища и емоционални разстройства, като страх, безпокойство, тревога и тъга. По-често то е свързано с черепно-мозъчна травма, тумори, менингит и вътрешно черепно кървене. Хранителната непоносимост или алергията често се свързват с хронични главоболия. Намиране и премахване на дразнещите храни е важно.

Мигренозното главоболие често е предизвикано от храни като шоколад, сирене и цитрусови плодове и ферментирали храни. Деца, които страдат от мигрена или често главоболие, имат силна фамилна анамнеза за мигрена или алергични синдроми.

Главоболието често е по-едностранчиво и обикновено е придружено от гадене и повръщане и може да се предшества от зрителни нарушения. А мигрената продължава с часове. Главоболието е свързано със запек, което може да се дължи на непоносимост към храни, увредена функция на храносмилателната система и напрежение. Увеличаването на приема на вода на детето е добър начин за лечение на храносмилането.

glavobolie.jpgАко главоболието, се дължи на мускулно напрежение, стрес или притесние, може да се лекува с коча билка или маточина и билки, като хмел, овес за да се намали напрежението в мускулите и стреса.

• Уверете се, че лекувате основната причина за главоболие, както беше обсъдено по-горе. Използването на билкови мускулни релаксанти и обезболяващи за намаляване на болката и дискомфорта, могат да бъдат полезни за облекчаване на симптомите. Използвайте билки, чайове, бани, втривки по тялото, тинктури и етерични масла.

• Билковите мускулни релаксанти помагат за намаляване на напрежението на мускулите, кръвоносните съдове и меките тъкани. Те могат да облекчат конструктивното главоболие, причинено от мускулни спазми или лош приток на кръв. Могат да се използват билки като червена калина, коча билка, цветове лавандула, маточина и малки количества лобелия.

• Билки като блатен тъжник, кора от върба и голтерия спомагат за намаляване на болката и дискомфорта от главоболието. От тях могат да се напраят приятни чайове или да се използват като тинктури. За намаляване на мускулните спазми и болката, можете да разтриете тялото с голтерия.

• За облекчаване на нервната система и за намаляване на напрежението в тялото, могат да се използват билки, които имат релаксиращ ефект върху тъканите на тялото. Използвайте следните билки, чайове, тинктури, вани или масла: лайка, хмел, маточина, лавандула, липа цветя, шапиче и пасифлора.

За главоболие смесете в бутилка, която да държите на тъмно следните билки: 56 гр масло от лобелия, 1 с.л. масло от жълт кантарион, 28 гр тинктура от червена калина, 113 гр етерично масло от голтерия, етерично масло от лавандула. Разклатете добре преди да използвате. Използвайте, за натриване по челото и тила, където е необходимо.


За по-добро обслужване и изпълнение на вашите поръчки използваме "бисквитки" (cookies)   Разбрах