Безплатна доставка над 49лв Виж условията
Език: BG
Валута: BGN
  • BGN
Добре дошли в bilki.bg! |

Кошница

0 артикула

Категории продукти

Новини

2012-11-07

ФЕЛОРАН АКТАВИС 1% -Болки и възпаления

ВИЖ КОМЕНТАРИТЕ>>> 00 Обща оценка: 1 от общо гласували: 0

Цена: 4.50лв.
Без наличност
Брой:
Добави в харесвания Изпрати на приятел
  • Подробно описание
  • Детайли

ФЕЛОРАН АКТАВИС 1% гел. - Болки и възпаления след травми
гел 60 г.
FELORAN

СЪСТАВ: 100 g гел съдържат 1 g Diclofenac sodium.
Помощни вещества: карбомер, макрогол 400, пропиленгликол, натриев бензоат, етанол, пречистена вода.
ЛЕКАРСТВЕНА ФОРМА И ОПАКОВКА: Гел 1%, 60 g в алуминиеви туби.
ДЕЙСТВИЕ: Фелоран гел притежава изразени противовъзпалителни, противоревматични и противооточни свойства. След втриване гелът прониква лесно в кожата и подкожните тъкани като намалява възпалението и болката при движение.
ПОКАЗАНИЯ:
• Болки и възпаления след травми (навяхвания, изкълчвания, счупвания);
• Ограничени форми на ревматизъм на меките тъкани (тендинити, синовити, бурсити, плексити, рамо-ръка синдром, периартрит);
• Изолирани форми на дегенертивни ставни заболявания (остеоартроза на периферни стави и гръбначен стълб).
ИНФОРМАЦИЯ, НЕОБХОДИМА ПРЕДИ УПОТРЕБА НА ЛЕКАРСТВЕНИЯ ПРОДУКТ:
ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ:
• Лекарството не се прилага при свръхчувствителност (алергия) към лекарственото или помощните вещества.
• Фелоран гел не се прилага върху открити рани, лигавици, устна кухина, очи.
СПЕЦИАЛНА ПРЕДПАЗНИ МЕРКИ ПРИ УПОТРЕБА: Прилага се само върху кожа с ненарушена цялост.Болните с чернодробни и бъбречни заболявания, тези с язва на стомаха или дванадесетопръстника трябва да ограничават продължителната употреба на лекарството, особено върху големи кожни участъци.Фелоран гел се прилага с повишено внимание при болни с алергия към аспирин и нестероидни противовъзпалителни средства (индометацин, ибупрофен и др.), при бронхиална астма, сенна хрема, алергичен конюнктивит.
ЛЕКАРСТВЕНИ И ДРУГИ ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ: Ако приемате други лекарства или желаете да приемате такива в хода на лечението с Фелоран гел е необходимо да се консултирате с Вашия лекар.Може да се прилага в комплексно лечение с таблетната форма на лекарството.
ПРИЛОЖЕНИЕ ПРИ БРЕМЕННИ И В ПЕРИОДА НА КЪРМЕНЕ: Фелоран гел не трябва да се употребява от бременни жени, поради липса на достатъчен клиничен опит, доказващ неговата безвредност. Кърменето трябва да се преустанови по времето на лечение с лекарството.
ВЛИЯНИЕ ВЪРХУ СПОСОБНОСТТА ЗА ШОФИРАНЕ И РАБОТА С МАШИНИ: Не повлиява активното внимание и може да се прилага при шофьори и лица, работещи с машини.
ДАННИ ЗА ПОМОЩНИТЕ ВЕЩЕСТВА: Фелоран гел съдържа натриев бензоат и пропилен гликол като помощни вещества, които могат да окажат дразнещо действие върху кожата.
ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПРАВИЛНА УПОТРЕБА:
ДОЗИРОВКА И НАЧИН НА ПРИЛОЖЕНИЕ:
Възрастни:
Фелоран гел е предназначен за приложение върху кожата.Прилага се 3-4 пъти дневно посредством леко втриване върху засегнатия участък. Количеството за едно приложение се определя в зависимост от големината на участъка, който ще се третира; 2 - 4 g гел (това количество е с приблизителен размер на череша или неголям орех) са достатъчни за третиране на кожна повърхност с размери 400 - 800 см2 .Продължителността на лечението не трябва да надвишава 14 дни.
ПОВЕДЕНИЕ ПРИ ПРЕДОЗИРАНЕ: Няма данни за случаи на предозиране при използване на лекарството, съгласно препоръките. Възможно е поглъщане по невнимание или попадане на гел върху лигавици, в устната кухина или очите.При поглъщане могат да се наблюдават парене в устната кухина, слюноотделяне, гадене, повръщане. В тези случаи е необходимо промиване на устната кухина и стомаха, при нужда симптоматично лечение, което се провежда от лекар.При попадане в очите, върху лигавици или открити рани се наблюдава местно дразнене - сълзотечение, зачервяване, парене, болка; мерки -обилно промиване на засегнатия участък с дестилирана вода или физиологичен разтвор до изчезване или намаляване на оплакванията.Във всеки един от тези случаи е необходимо да се обърнете за съвет към Вашия лекар.
НЕЖЕЛАНИ ЛЕКАРСТВЕНИ РЕАКЦИИ: Много рядко могат да се наблюдават сърбеж, зачервяване, обриви, парене или дразнене на мястото на приложение. При тези оплаквания е необходимо е да преустановите веднага употребата на лекарството и да се обърнете за съвет към лекар.
СЪХРАНЕНИЕ: На сухо и защитено от светлина място, при температура под 25 оС. Да се съхранява на място, недостъпно за деца!
СРОК НА ГОДНОСТ: 2 (две) години от датата на производство.Да не се употребява след изтичане срока на годност, обозначен върху опаковката!
Производител: ACTAVIS OTC

Цена:
Цена: 4.50лв.


СПОДЕЛЕТЕ ВАШЕТО МНЕНИЕ, ТО Е ВАЖНО ЗА НАС:

Моля, попълнете задължителните полета, маркирани с *
  • Клиентите, закупили този продукт, купиха и:


Автор:

За по-добро обслужване и изпълнение на вашите поръчки използваме "бисквитки" (cookies)   Разбрах