Безплатна доставка над 49лв Виж условията
Език: BG
Валута: BGN
  • BGN
Добре дошли в bilki.bg! |

Кошница

0 артикула

Категории продукти

Новини

2012-11-07

ДИКЛАК 5 % 100г.-при болка и възпаление на ставите

ВИЖ КОМЕНТАРИТЕ>>> 10 Обща оценка: 5.0000 от общо гласували: 2

  • Производител: SANDOZ
  • Бруто тегло: 0.020 кг
  • Код: 87578
Цена: 10.41лв.
Брой:
Добави в харесвания Изпрати на приятел
  • Подробно описание
  • Детайли

ДИКЛАК 5 % гел - при болка и възпаление на ставите
100 гр.
Diclac 5 % gel

Активното вещество: диклофенак натрий. 1 г гел съдържа 50 мг диклофенак натрий.
Другите съставки са: хидроксипропилметилцелулоза, изопропилов алкохол, естер на полиол и мастна киселина, ароматна субстанция, пречистена вода.
Диклак е противовъзпалителен и противоболков продукт.
За какво се използва Диклак: Използва се при болка, възпаление и оток при:
- дегенеративни ставни заболявания /артроза на големите и малки стави/
- ревматични заболявания на меките тъкани /възпаление на сухожилията и лигаментите, болезнена неподвижност на рамото, възпаление на мускулите и ставите/
- спортни и битови травми /навяхвания, контузии, разтягания/
ПРЕДИ ДА ИЗПОЛЗВАТЕ ДИКЛАК: Не приемайте Диклак: ако сте алергични към диклофенак, ацетилсалицилова киселина, други нестероидни противовъзпалителни средства или към някоя от другите съставки на лекарствения продукт
Обърнете специално внимание при употребата на Диклак: При прилагане на Диклак 5% гел при пациенти, страдащи от астма, сенна хрема, назални полипи, хронични белодробни заболявания или хронични инфекции на дихателната система и пациенти със свръхчувствителност към противоболкови и противовъзпалителни средства от всеки тип, съществува по-висок риск от възникване на астматични пристъпи /т.нар. непоносимост към аналгетици/аналгетична астма/, локален оток на кожата и лигавицата или уртикария, отколкото при други пациенти. При тези пациенти Дикак гел може да се прилага само при спазване на определени предпазни мерки и директно проследяване от лекар. Същото се отнася за пациенти, развиващи алергични реакции и към други агенти, при които се наблюдават кожни реакции, сърбеж или уртикария.
Диклак 5% гел трябва да се нанася само върху области от кожата с ненарушена цялост, и не трябва да се прилага върху наранена кожа или отворени рани. Трябва да се внимава гелът да не попадне в контакт с очите или лигавиците.
Употреба на други лекарства: Досега не са известни лекарствени взаимодействия при приложението на Диклак.
Деца и възрастни пациенти: Диклак гел не трябва да се прилага при деца под 6 години, тъй като за тази възрастова група няма данни за външно приложение на диклофенак.
Бременност и кърмене: През последните три месеца от бременността и по време на кърмене Диклак гел не трябва да се прилага върху големи области от кожата и за по-продължителен период от време.
Шофиране и работа с машини: Досега не се известни ефекти върху способността за шофиране и работа с машини.
Важна информация относно някои от съставките на Диклак: Диклак гел съдържа алкохол /изопропилов алкохол/ и поради това не трябва да бъде в контакт с отворени рани, лигавици или с очите.
КАК ДА ИЗПОЛЗВАТЕ ДИКЛАК: Препоръчва се дозировка, ако Вашият лекар не е предписал Диклак гел в друг режим на дозиране.
Диклак гел се нанася на тънък слой връху съответните области от кожата 2-3 пъти дневно.
Да се втрива в кожата. Да не се приема през устата.
Диклак гел е подходящ за приложение при провеждане на йонофореза. Тази форма на електротерапия засилва проникването през кожата. Диклак гел трябва да се нанася при отрицателен полюс /катод/.
Продуктът може да бъде прилаган от 3 до 7 дни в зависимост от конкретния случай.
ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ: Нечесто могат да възникнат локални кожни реакции като сърбеж, зачервяване, кожни обриви, парене на кожата , развитие на едем, мехурчета, излющване, както и кожна сухота.
Ако Диклак е нанесен върху голяма област от кожата и за по-продължителен период от време, както и при приложението на  диклофенак - съдържащи таблетки, супозитории или ампули, могат да бъдат наблюдавани системни нежелани лекарствени реакции. В отделни случаи са били съобщени стомашно-чревни нарушения, генерализиран кожен обрив, реакции на свръхчувствителност под формата на ангиоедема и затруднено дишане, както и чувствителност към светлина.
Ако забележите някакви нежелани реакции, които не са отбелязани в тази листовка, моля информирайте вашия лекуващ лекар.
Производител: SANDOZ - HEXAL AG

Цена:
Цена: 10.41лв.


СПОДЕЛЕТЕ ВАШЕТО МНЕНИЕ, ТО Е ВАЖНО ЗА НАС:

Моля, попълнете задължителните полета, маркирани с *
вера крумова

   вера крумова
   03 Юни 2016


отново го използвам за мазане known as от посочените заболявания и трябва да ви кажа че направо съм учудена след няколко дена ще добавя друг коментар за да кажа дали изцяло е това което чувствам сега

0 0
Надежда Попова

   Надежда Попова
   18 Фев 2016


Много съм доволна защото е висок процент и действа бързо

0 0
«1»
  • Клиентите, закупили този продукт, купиха и:


Автор:

За по-добро обслужване и изпълнение на вашите поръчки използваме "бисквитки" (cookies)   Разбрах