Безплатна доставка над 49лв Виж условията
Език: BG
Валута: USD
  • USD
  • EUR
  • GBP
  • BGN
Добре дошли в bilki.bg! |

Кошница

0 артикула

Категории продукти

Новини

КАК ДА СИ НАПРАВИМ ДОМАШНА КОЗМЕТИКА

Ако сте привърженици на натуралната козметика, то може да опитате да ползвате своя козметична линия, направена от вас за вас. Ще ви подскажем идеи за изцяло натурална грижа за кожата и косата, като използваме само натурални масла, етерични ароматни масла, хума, сода, и други съставки за да бъде кожата ви здрава, а портмонето ви пълно.

28 Мар 2017

НАТУРАЛНИЯТ САПУН - ПО-БЛИЗО ДО ПРИРОДАТА!

През последните години интернет пространството е залято с реклами за "100% натурални", домашни, без ГМО и изкуствени добавки, и дори направени собственоръчно, продукти. Като един от тези продукти се налага натуралният, ръчно направен, глицеринов сапун. 

03 Фев 2017

Д-Р ОЛЕГ ТОРСУНОВ - СЕМИНАР ЗА ПРЕОДОЛЯВАНЕ НА СТРЕСА

Семинарът „Преодоляване на стреса“, който ще бъде представен в България, е насочен към широката аудитория от желаещи да работят върху себе си, мислещи и развиващи се личности.

13 Яну 2017

Билки ЕООД - качествени билки в качествени опаковки

Билки ЕООД - ние пакетираме само качествени билки във фирмени опаковки от сертифицирана дишаща хартия за билки PAP 22 и целофанови пликове, в съответствие с EN 26590-1. Качеството на билките се определя от сезона на събиране, тяхното производство и съхранение. Ние се грижим за избора на качествени билки, за обработки гарантиращи качествен билков чай с най-висок процент активни части от растенията. Предлагаме ви билки с контролирано качество от суровината до пристигането й до вас в перфектно състояние и качествена опаковка.

 
2012-11-07

БУСКОПАН - спазми на стомашно-чревния тракт

ВИЖ КОМЕНТАРИТЕ>>> 00 Обща оценка: 1 от общо гласували: 0

Цена: $3.03
Брой:
Добави в харесвания Изпрати на приятел
  • Подробно описание
  • Детайли

БУСКОПАН - спазми на стомашно-чревния тракт
20 таблетки 10 мг.
BUSCOPAN coated tablets

Състав: Една обвита таблетка съдържа: 10 mg бутилскополамин бромид (butylscopolamin bromide)
Butylscopolamin bromide се извлича от цветовете и листата на растението Duboisia myoporoides, чието лечебно действие се корени в знанията на древните култури на Южна Америка. Бьорингер Ингелхайм поддържа свои ресурси за добиване на продукта от собствени селектирани плантации в Бразилия и Австралия. Отглеждането и преработката на растенията се извършва съобразно най-прецизни технологични и екологични стандарти, за да се стигне до синтеза на висококачествен фармацевтичен продукт, преминал изпитанията на времето.
Като кватернерно амониево съединение, butylscopolamin bromide има директно спазмолитично действие върху гладката мускулатура на гастро-интестиналния комплекс, жлъчните пътища и уро-гениталния тракт.
След орален прием активната съставка избирателно блокира мускариновите рецептори на висцералната мускулатура, неутрализира действието на ацетилхолина и релаксира гладко-мускулния спазъм. Оказва допълнително селективен ганглиоблокиращ ефект, чрез свързване с никотиновите рецептори във висцералната стена.Не преминава кръвно-мозъчната бариера и не оказва системен ефект върху ЦНС.
Помощни вещества: Калциев хидроген фосфат, царевично нишесте, разтворимо нишесте, колоиден силициев двуокис, винена киселина, стеаринова-палмитинова киселина, поливинилпиролидон, захароза, талк, арабска гума, титанов окис, полиетиленгликол 6000, карнауба восък, избелен восък.
Данни за опаковката: Картонена опаковка, съдържаща 20 обвити таблетки.
Фармакологично действие: БУСКОПАН притежава спазмолитично действие върху гладката мускулатура на стомашно-чревния, жлъчен и пикочно-полов тракт. Като четвъртичен амониев дериват, бутилскополамин бромид не преминава в централната нервна система. Поради това не се наблюдават нежелани реакции върху централната нервна система. Периферното антивагусово действие настъпва в резултат на ганглиоблокиращото действие върху стената на вътрешните органи, както и в резултат на антимускариновата активност.
Показания: Спазми на стомашно-чревния тракт, спазъм и дискинезия на жлъчната система, спазми на генитално-уринарния тракт.
Дозировка и начин на приложение: Ако няма друго предписание от лекар, се препоръчват следните дозировки:
Възрастни и деца над 6 години: 3-5 пъти дневно 1-2 обвити таблетки. Обвитите таблетки трябва да бъдат поглъщани цели със съответното количество течност.
Противопоказания: Лекарствени и други взаимодействия: БУСКОПАН може да засили противовагусовото действие на някои антидепресанти, антихистаминови продукти, гвинидини, амантадин и дизопирамид.
Едновременното лечение с допаминови антагонисти като метоклопрамид може да доведе до отслабване на действието на двете лекарства върху стомашно-чревния тракт. Възникналото в резултат от приложението на бета-агонисти (за лечение на астма) сърцебиене може да бъде засилено от БУСКОПАН.
Бременност и кърмене: Продължителните наблюдения не показват данни за болестни ефекти в периода на бременност при хора. Предклинични проучвания при плъхове и зайци не показват ембриотоксично или туморообразуващо действие. Независимо от това, трябва да бъдат спазвани обичайните предпазни мерки по отношение на приложението на лекарствата в периода на бременност, особено през първите три месеца. Безопасността в периода на кърмене не е установена. Не са съобщавани нежелани лекарствени реакции при новороденото.
Нежелани лекарствени реакции: Могат да възникнат антихолинергични нежелани лекарствени реакции, включващи кожни прояви, сърцебиене и евентуално задръжка на урина, но те са предимно леки и преходни. Много рядко са съобщавани реакции на свръхчувствителност, особено кожни реакции. Наблюдавани са единични случаи на анафилаксия с епизоди на диспнея и шок.
Предозиране: Симптоми: В случай на предозиране могат да се наблюдават антихолинергични ефекти.
Терапия: Ако е необходимо, трябва да бъдат назначени лекарства, наречени парасимпатикомиметици. При пациенти с повишено вътреочно налягане (глаукома) трябва спешно да се потърси съвет от офталмолог. Кардиоваскуларните усложнения трябва да бъдат третирани според обичайните терапевтични принципи. В случай на дихателна парализа се предприема интубация и механично дишане. При задръжка на урина може да се наложи катетеризация. Ако е необходимо, се предприемат мерки, поддържащи жизнените функции.
Условия на съхранение: Да се съхранява на места, недостъпни за деца.
Срок на годност: Да не се прилага след изтичане срока на годност, означен върху опаковката.
Производител:  BOEHRINGER INGELHEIM CHC

Цена:
Цена: $3.03


СПОДЕЛЕТЕ ВАШЕТО МНЕНИЕ, ТО Е ВАЖНО ЗА НАС:

Моля, попълнете задължителните полета, маркирани с *
  • Клиентите, закупили този продукт, купиха и:


Автор:

За по-добро обслужване и изпълнение на вашите поръчки използваме "бисквитки" (cookies)   Разбрах